Personvernerklæring

Personvernerklæring for Bergen kommune ved Vest Brann- og redningsregion

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Bergen kommune ved Vest Brann- og redningsregion samler inn og bruker personopplysninger.

Vår adresse er: Lungegårdskaien 44, 5015 Bergen

Erklæringen gjelder for følgende nettsted:
www.vestbrannregion.no

Bergen kommune ved Vest Brann- og redningsregion, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger.

Erklæringen inneholder informasjon som du har krav på når det blir samlet inn opplysninger frå nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Vår databehandler på dette nettstedet er

Mediebruket AS, Førde, org.nr.: 994 57 6240.

Hvilke personopplysninger vi samler inn, og hvorfor vi gjør det

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som blir plassert på datamaskinen din når du besøker en nettside.

Formålet er både å gjøre brukeropplevelsen bedre for deg ved at nettstedet husker innstillingene dine, hvilke sider du har besøkt, innlogging og eventuelle brukernavn og andre opplysninger som du har lagt inn og vil at nettsiden skal huske slik at du slipper å skrive dette inn for hver gang.

Vi bruker ikke informasjonskapsler til å se hvilke nettsider du besøker etter at du har vært på nettsidene våre. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør at vi kan identifisere deg som person.

Det er frivillig for deg som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelsen med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller å fylle ut og sende inn skjema.

Hvis du besøker dette nettstedet så samler vi likevel inn avidentifiserte opplysninger om besøket gjennom verktøyet Google Analytics. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedene. Eksempel på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider på nettstedet, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som blir brukt.

Opplysningene blir behandlet i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert mener vi at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir avidentifisert slik at bare de tre første gruppene i adressen blir bruk til å generere statistikk. Det vil si at hvis IP-adressen består av nummerne 195.159.103.82, blir bare 195.159.103.xx brukt. I tillegg blir IP-adressene behandlet på aggregert nivå, det vil si at all data blir slått sammen til èn gruppe og ikke behandle individuelt.

Eksempel på informasjonskapsler som blir brukt for Google Analytics er:

_ga: Blir slettet automatisk etter 2 år. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.

_gid: Blir slettet automatisk etter 24 timar. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.

_gat: Blir slettet automatisk etter 1 minutt. Blir brukt for å fordele trafikk/spørringer. Når Google Analytics blir distribuert via Google Tag Manager, blir denne informasjonen kalt _dc_gtm_ .

Veiledninger:

Hvis du har en brukerkonto og logger på dette nettstedet, lager vi en midlertidig infokapsel for å finne ut om nettleseren din godtar infokapsler. Denne kapselen inneholder ingen personlige data, og blir fjernet når du lukker nettleseren. Men når du logger inn, lager vi flere infokapsler for å lagre innloggingsopplysningene og skjerminnstillingene dine. Innloggingskapsler varer i to dager, og skjerminformasjonskapsler varer i ett år. Hvis du velger «Husk meg», vil innloggingen vare i to uker. Hvis du logger ut av brukerkontoen din, blir innloggingskapslene fjernet.

Hvis du redigerer eller legger ut en artikkel, vil det bli laget ein infokapsel i nettleseren din. Den inneholder ingen personlige opplysninger, og viser bare til innleggs-IDen til artikkelen du redigerte. Den går ut etter èn dag.

Kommentarer

Hvis det er åpnet for kommentarer på enkelte innlegg på nettstedet, og du legger inn en kommentar i kommentarfelt, så samler vi inn opplysninger i kommentarskjemaet, i tillegg til IP-adressen og opplysninger om nettleseren, for å hindre søppelkommentarer. Kommentaren blir synlig for alle som besøker den aktuelle siden fram til du eventuelt sletter den.

Media

Hvis du laster opp bilde til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilde med innebygde plassdata (EXIF GPS). Hvis ikke disse dataene er fjernet kan de som får tilgang til bildet kanskje kunne se hvor og når bildet er tatt, og hvilket kamera som er brukt.

Skjema

Når du kontakter oss via skjema på nettstedet, så blir de opplysningene du legger inn lagret bak innlogging på nettstedet, og er tilgjengelig for administrator og vår dataleverandør, i tillegg til at opplysningene blir sendt oss på epost. Sensitiv informasjon skal ikke sendes via skjema siden eposten med dataene blir sendt ukryptert. Vi lagrer opplysningene i våre systemer så lenge det er behov for dem for å kunne yte de tjenestene du ber om.

Innebygd innhold frå andre nettsteder

Sider og artikler på dette nettstedet kan ha innhold (f.eks. videoer, bilde, artikler, deling i sosiale medier osv.) fra andre nettsteder. Slikt innebygd innhold frå andre nettsteder fungerer akkurat som om du hadde vært på de andre nettstedene.

Disse nettstedene kan samle data om deg, bruke informasjonskapsler, inneholde tredjepartssporing, og overvåke hvordan du samhandler med det tredjepartsinnholdet. Det kan være å spore hvordan du samhandler med innebygd innhold hvis du har en brukerkonto og er logget inn på den nettsiden.

Hvem vi deler opplysningene dine med

På alle nettstedene bruker vi informasjonskapsler (se forklaring lenger oppe). Hvis du fyller ut skjema på nettstedet blir dataene du fyller inn, sammen med tidspunkt og IP-adresse sendt til oss på epost, i tillegg til at de blir lagret bak kryptert pålogging i skjemaverktøyet vårt.

Data som blir sendt inn via skjema på en av disse tjenestene blir lagret på server hos vår databehandler, som har taushetsplikt og som vi har databehandleravtale med.

Hvor lenge vi lagrer opplysningene dine

Hvis du kommenterer et innlegg, blir kommentaren og opplysningene om den lagret. Det er fordi vi skal kunne kjenne igjen og godkjenne oppfølgingskommentarer automatisk i stedet for å halde dem i kø for godkjenning.

Vi lagrer opplysninger om brukerne som registrerer seg her, f.eks. alle som har tilgang til å redigere innhold på nettstedet, så lenge som de selv ønsker å ha brukertilgang. Alle brukere kan se, endre og slette personopplysningene sine når som helst, men de kan ikke endre brukernavn. Administratorer på nettstedet kan også se og endre disse opplysningene.

Hvis du har sendt oss opplysninger via et skjema, eller har et kundeforhold til oss, så lagrer vi opplysningene så lenge som nødvnedig for å kunne yte tjenester til deg. Vi ønsker å beholde dataene også etter at vi er ferdige med å være leverandør, eller behandler forespørselen fra deg, for å kunne se historikken og dermed bedre kunne hjelpe deg ved senere anledninger.

Hvilke rettigheter du har over opplysningene dine

Hvis du har en brukerkonto, eller har skrevet kommentarer på dette nettstedet, kan du be om å få en eksportfil med alle de personopplysningene vi har om deg, blant annet alle opplysningene du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Kontakt oss hvis du vil at vi skal gjøre dette. Dette gjelder likevel ikke data vi må lagre av administrative, juridiske eller trygghetsgrunner.

Har du spørsmål om dette, eller om hvordan vi ellers behandler personopplysninger vi innhenter gjennom andre kanaler, så er du velkommen til å ta kontakt med oss på bergen.brannvesen@bergen.kommune.no eller telefon 53030000.